14. 12. 2007.

Župljani osnovali Eko – etno udrugu «Vrdol»


Članovi Eko-etno udruge "Vrdol"iz Župe

Na osnivačku skupštinu udruge održanoj 27. rujna 2003. godine, odazvalo se dvadesetak Župljana koji su izrazili želju da svojim radom doprinesu razvoju i vrednovanju svoga kraja

Selo Župa u Zabiokovlju bogatije je za novu udrugu. Želje stanovnika i raseljenih Župljana da se organiziraju i na neki način očuvaju i promoviraju svoj kraj dijelom je ostvarena osnivanjem eko - etno uduge Vrdol. Na osnivačkoj skupštini udruge, održanoj 27. rujna, odazvalo se dvadesetak Župljana koji su izrazili želju da svojim radom doprinesu razvoju i vrednovanju svog kraja.
Usvajanjem Statuta i Izbornog tijela udruge bili su preduvjeti da se zakonski okvire postavi i pravno utemelji rad udruge.
U tijela udruge izabrani su: za predsjednika Dinko Vuletić,
upravni odbor: Frane Turić, Tomislav Luetić, Stjepan Roglić i Ivo Roglić,
tajnica udruge Melita Luetić,
nadzorni odbor: Igor Roglić, Branko Miloš i Miro Buljubašić.
Cilj udruge je da svojim djelovanjem zaštitimo prirodnu i kulturnu baštinu, očuvamo i promoviramo prirodne vrijednosti kao temelj preduvjeta zdravog života, organiziramo sportsko - rekreativnu djelatnosti kao i da izdavačko – promidžbenim aktivnostima promoviramo ovaj kraj. Prostor Zabiokovlja dosta je zapostavljen u svkom obliku, ali zbog svih osobnosti i vrijednosti koje ima zvijezda su vodilja nama u udruzi da ustrajemo – istaknuo je Ivo Roglić, jedan od inicijatora pokretanja udruge.

Piše i snimo: Stipe Bušelić
Priredio: Stjepan Roglić

Iz tjednika Makarska kronika 30. rujan 2003.

(Da bi vidjeli uvećane slike kliknite na njih)

Nema komentara:

KNJIGA UTISAKA KLIKNI OVDJE