20. 12. 2008.

Juroslav Buljubašić putuje u svemir ?


Župljanin Juroslav Buljubašić moguć prvi turist u svemiru.
Poduzetnik Juroslav Buljubašić jedan je od hrvatskih turista koji bi 2010. godine u organizaciji Virgin Atlantica trebao posjetiti svemir, piše Slobodna Dalmacija.

"Naravno da sam zainteresiran za let u svemir, tko ne bi bio. Uspostavili smo kontakte, sad čekamo testove i demonstraciju te letjelice da vidimo koliko je to sigurno. Već sam deset puta avionom obišao zemaljsku kuglu, sad bih želio vidjeti kako to izgleda izvanka. To i adrenalin do neba glavni su mi mamci, jer jedan je život", rekao je Buljubašić za Slobodnu Dalmaciju.

Buljubašić je sa predstavnikom Virgin Atlantica za prostor bivše Jugoslavije Zlatkom Starčevićem u kontakt stupio još prije godinu i pol, ali nikakav ugovor još nije potpisan. Buljubašić se nada kako će se svi zainteresirani uskoro okupiti i pogledati zrakoplov kojim će letjeti, nakon čega će biti donesena konačna odluka. No, Buljubašić će gotovo sigurno biti na tom avionu prilikom lansiranja.

"Ma želja je jača od bilo kojeg troška, jednostavno moram vidjeti kako to izgleda", kaže splitski poduzetnik kojeg ni cijena od 200 000 dolara, koliko će platiti za let, ne zabrinjava pretjerano.

Goran Lišnjić - Goce

Nema komentara:

KNJIGA UTISAKA KLIKNI OVDJE